ンドゥイアとリコッタチーズフレッシュトマトのスパゲッティ⇒旨味のある辛さが美味しい夏向きパスタです。
「リコッタ」とはイタリア語で「再び煮る」という意味。その言葉通り、チーズを作る際にミルクを加熱し、そこで出たホエーを再び加熱して作るところから「リコッタ」という名前が生まれました。伝統的製法では「リコッタ」が自然のままの状態で凝固するのを待ちますが、今日では海塩とクエン酸を使って凝固させる方法が一般的です。また、多くの「リコッタ」はボリュームを出すために人工的に空気を入れていますが、この「リコッタ」は空気注入を行っていないため、しっかりとした素材感を楽しめる仕上がりになっています。色は真っ白、しなやかで柔らかい質感、フレッシュでミルクの優しい甘さが感じられる味わいです。プロテインが豊富でコレステロールが低い食品なので、脂肪を抑えた食事にオススメのチーズです。
(IT)Fior di Maso Ricotta 250g
Fatta esclusivamente con siero di latte vaccino, si caratterizza per un contenuto limitato di grassi.
(EN)Fior di Maso Ricotta 250g
Made only with cow's milk serum, it is characterised by low fats.
Ricotta means "to simmer again”, as the whey that comes out during the cheese manufacturing process is heated again. To make our Ricotta we only use high quality whey obtained during the manufacturing of our Asiago DOP and we constantly keep the same temperature during the whole manufacture process to avoid losing the milk flavor. This manufacture process makes our Ricotta cheese unbeatable in terms of flavor. You can use our Ricotta to make delicious ricotta tarts and pancakes or enjoy it in your favorite pasta.